ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 20:41

Türk taksicilerden Viyana'da protesto!

Türk taksicilerden Viyanada protesto!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan ve üyelerinin çoğunluğunu Türk taksi şoförlerinin oluşturduğu Global Taksi Derneği, başkentte ses getiren bir protesto gerçekleştirdi.


Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan ve üyelerinin çoğunluğunu Türk taksi şoförlerinin oluşturduğu Global Taksi Derneği, başkentte ses getiren bir protesto gerçekleştirdi.

250'den fazla araçla protestoya katılan taksi şöförleri, internet üzerinden faaliyet gösteren kısa mesafe araç kiralama şirketlerine tepki gösterdi. Taksicilerin oluşturduğu konvoy, şehrin bir ucundan diğer ucunu kornalar çalarak turladı. Şoförler, araçlarının ön camına, 'hizmet dışı' ve 'protesto' yazılı afişler yapıştırdı.

Protestoyla ilgili basın açıklaması yapan Global Taxi Derneği Başkanı Yaşar Gözel; ''Araç paylaşımı sağlayan ve internet üzerinden kısa mesafeli araç kiralayan firmaların taksi piyasasına girmesi haksız rekabete yol açıyor. Biz taksiciler olarak yalnızca çağrı merkezi üzerinden ya da yol üstünden yolcu alabilirken onların böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Bu firmalar, taksicilerin uyduğu kurallara uymak zorunda kalmazken daha düşük fiyatlara araç kiralayarak piyasayı bozuyor. Güvenlik konusunda ise taksici olmak için gereken çeşitli yeterlilikler bu firmalarda aranmıyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak ve Viyana Taksiler Odası'nı gerekeni yapması üzere göreve çağırmak için bu protestoyu gerçekleştirdik.'' dedi.

'Uber' adlı araç kiralama şirketi, Viyana'daki taksi şoförlerinin tepkisini çeken firmaların başında yer alıyor. Şirket, akıllı telefon uygulaması sayesinde aracıyla birlikte şoförü ve yolculuk yapmak isteyen kişiyi aynı platformda buluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın birçok noktasında hizmete girerek taksi şoförlerinin tepkisini çeken ABD'li firma, güvenlik sıkıntısı nedeniyle Berlin'de yasaklanmıştı.













KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER