ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2017 Salı 16:24

Tunus'ta gece kulübünde "ezan" tartışması

Tunusta gece kulübünde "ezan" tartışması

Tunus'un turistik Hammamat beldesinde bir gece kulübünde ezanın elektronik müzik ile kullanılması tartışmaya yol açtı. Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Merzuki: "Arapça ve İslam halkın omur iliğidir. Bunlara dokunulması kabul edilemez"


Tunus'un turistik Hammamat beldesinde bir gece kulübünde ezanın elektronik müzik ile birlikte kullanılması (remix) ülkede tartışmaya neden oldu.

Yerel basında yer alan haberlerde, İnternette yayınlanan görüntülerde Tunus'un turistik Hammamat beldesinde bir gece kulübünde gerçekleşen eğlencede ezanın elektronik müzik ile kullanılması tepkiye yol açtı. Gece kulübünde sahne alan Britanyalı ve İsveçli müzisyenlerin görüntüler yayılmadan önce ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Gece kulübünün bulunduğu Nabil Vilayeti Valisi Münevver el-Vertani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgenin dini hassasiyetlerine karşı saygısızlıkta bulunan işletmelere karşı caydırıcı önlemler" alacaklarını söyledi.

Söz konusu videonun yayılmasının ardından, gece kulübünün kapatıldığını ve işletme müdürünün "ahlaki değerlere saldırı ve dini duygulara saygısızlık" suçlamasıyla gözaltına alındığını paylaşan Vertani, gece sahne alan Britanyalı ve İsveçli iki müzisyenin isimlerini vermeyerek bu kişilerin ezanı elektronik müzikle birlikte kullandığı bilgisini paylaştı.

Vertani, bölgede faaliyet gösteren eğlence mekanlarının işletme müdürlerinin güvenlik birimleri tarafından çağrılacağını ve söz konusu durum hakkında uyarılacaklarını aktardı.

- "Arapça ve İslam halkın omur iliğidir"

Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Başkanı Muhammed Munsif Merzuki, Söz konusu olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Arapça ve İslam halkın omur iliğidir. Bunlara dokunulması kabul edilemez. Herhangi bir müdahale bütün vücudun yıkılmasına neden olur." ifadelerini kullandı.

Merzuki, paylaşımında ayrıca gece kulübü sahibinin de cezalandırılması talebinde bulundu.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER