ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2017 Salı 01:25

Trump'ın oğlunun Rus avukatla seçimleri görüştüğü iddiası

Trumpın oğlunun Rus avukatla seçimleri görüştüğü iddiası

İngiltere doğumlu müzik yapımcısı Rob Goldstone, ABD Başkanı Donald Trump'ın en büyük oğlu Donald John Trump Jr. ve Rus bir avukat arasında Rus müşterisi Emin Agalarov adına toplantı ayarladığını iddia etti.


İngiltere doğumlu müzik yapımcısı Rob Goldstone, ABD Başkanı Donald Trump'ın en büyük oğlu Donald John Trump Jr. ve Rus bir avukat arasında Rus müşterisi Emin Agalarov adına toplantı ayarladığını iddia etti.

Goldstone, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, geçen yılki başkanlık seçimleri öncesinde Rus müşterisi Agalarov adına, oğul Trump ve avukat arasında bir toplantı düzenlediğini ileri sürdü.

Avukatın, Trump'ın geçen yılki başkanlık seçimlerindeki rakiplerinden, Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton hakkında bilgi sahibi olduğunu ve bu bilgilerin oğul Trump'ın işine yarayacağını dile getirdiğini aktaran Goldstone, oğul Trump'ın bu toplantıyı yoğun programı esnasında araya sıkıştırdığını ifade etti.

Donald Trump, 2013'te Miss Universe yarışması için Rusya'da bulunduğu sırada görüntülenmiş ve bu görüntüleri iş adamı ve müzisyen Agalarov klibinde kullanmıştı.

New York Times'da çıkan dün çıkan haberde, başkanlık seçimi kampanyaları esnasında söz konusu ikilinin görüştüğü ve oğul Trump'ın Clinton hakkında avukattan bilgi aldığı ileri sürülmüştü.

Donald Trump Jr, bu iddialar üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada avukatla görüştüğünü ve Clinton hakkında bilgi aldığını kabul ederek, "Belli ki bir kampanya sırasında rakibi hakkında bilgi almak için toplantı yapan ilk kişi benim... Toplantı bir yere varmadı ama dinlemek zorundaydım." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump da bugün sosyal medya üzerinden eski FBI Direktörü James Comey'i gizli bilgileri medyaya sızdırmakla suçlamıştı.

Washington Post, isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in, eski FBI Direktörü James Comey'i kovmasına ilişkin Trump'ı da soruşturduğunu yazmıştı.

Bunun üzerine Trump da Twitter hesabından, "FBI Direktörü'nü kovmamı isteyen adam tarafından soruşturuluyorum. Cadı avı." şeklinde tweet atmıştı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER