ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2016 Çarşamba 21:45

Time 'Yılın Kişisi'ni seçti, listede Erdoğan da var

Time Yılın Kişisini seçti, listede Erdoğan da var

ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump, ABD'de haftalık yayın yapan Time dergisince 2016'da "Yılın Kişisi" seçildi. Listede Hillary Clinton 2., "bilgisayar korsanları" 3., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 4. sırada yer aldı.


ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump, ABD'de haftalık yayın yapan Time dergisince 2016'da "Yılın Kişisi" seçildi.

Time'ın 1927 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği anketin sonuçları, canlı yayınla NBC kanalında yayınlanan "Today" adlı programda duyuruldu.

"Bu büyük bir gurur"

2016'da "Yılın Kişisi" seçilen Trump, canlı yayına bağlanarak, "Bu büyük bir gurur, bunun anlamı çok büyük." sözlerine yer verdi. 

Trump'ı "Amerika Bölünmüş Devletler Başkanı" olarak nitelendiren dergi, uzun ve zorlu bir başkanlık yarışından galip çıkan yeni başkanın, son derece bölünmüş bir ülkeyi yönetmek gibi bir zorlukla karşı karşıya bulunduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 4. sırada yer aldı

Aynı listede Trump'ın Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 2., paylaştıkları gizli bilgilerle pek çok hükümeti zor durumda bırakan "bilgisayar korsanları" 3., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 4. sırada yer aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşme biçimine ve nasıl başarısız olduğuna vurgu yapılan bölümde, Türkiye ile AB arasındaki mülteci meselesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zor bir süreçten gücünü koruyarak çıktığına da atıf yapıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER