ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 21:48

"Terör karşısında geri adım atmak yok"

"Terör karşısında geri adım atmak yok"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör karşısında geri adım atmayacaklarını söyledi.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terör karşısında geri adım atmayacaklarını söyledi.

Resmi ziyaret için Kanada'ya gelen Hollande, Alberta eyaletine yaptığı gezinin ardından başkent Ottawa'da Başbakan Stephen Joseph Harper'la bir araya geldi.

Federal Parlamento Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap eden Hollande, IŞİD'le mücadelede "birkaç bombalamanın sonuç vermeyeceğini" ifade etti. Irak ve Suriye içlerindeki IŞİD hedeflerinin de bombalanması gerektiğini savunan Hollande, hedeflerin bombalanmasının da soruna siyasi çözüm bulunmasına katkı sağlamayacağını belirtti.

22 Ekim'de gerçekleşen terörist saldırının, Kanada Parlamentosu'nun kutsallığına yönelik saldırı olduğunu kaydeden François Hollande, "O saldırı, meclisin temsil ettiği özgürlük fikrine karşı bir saldırıydı" dedi.

Kanada'nın, ülkesi için "büyük dost" olduğunu ifade eden François Hollande, 1987 yılından bu yana ilk kez bir Fransa cumhurbaşkanının resmi devlet ziyareti ile Kanada'ya geldiğini hatırlattı. Hollande, Kanada'nın resmi dil olarak İngilizce'nin yanı sıra Fransızca'yı da kabul etmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Sizin gibi iki dili konuşabilmek bir marifettir, yetenektir" dedi.

Başbakan Harper ve beraberindeki heyetle Ottawa'da 22 Ekim'de gerçekleşen terörist saldırının olduğu Ulusal Savaş Anıtı'nı da ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Hollande, saldırıda hayatını kaybeden Kanadalı asker Nathan Cirillo'nun ailesine de başsağlığı diledi.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da parlamentoda yaptığı açıklamada, François Holande ile IŞİD'le mücadele, Ukrayna, iklim değişikliği, Ebola salgını ve enerji krizi konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Kanada'nın Fransızca konuşulan eyaleti Quebec'in Montreal ve Quebec City kentlerini ziyaret ettikten sonra ülkesine dönecek.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER