ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Nisan 2014 Salı 19:12

Tarihin en büyük soygunu

Tarihin en büyük soygunu

Güney Afrika’da tarihin en büyük gergedan boynuzu soygunu yaşandı.


Güney Afrika’da Mpumalanga eyaleti ulusal parkından yaklaşık 50 gergedan boynuzu çalındığı bildirildi. Özel polis birimi Hawks’ın sözcüsü Paul Ramaloko, altından daha değerli olan boynuz hırsızlığı için, “Bu alanda şu ana kadar gördüğümüz en büyük soygun.Hırsızlar nereye gittiklerini ve ne yapacaklarını biliyorlardı. ” dedi.

Dün sabah saatlerinde yapılan soygunun ardından polis geniş çaplı operasyon başlatırken, henüz bir tutuklama haberi gelmedi. Polisten yapılan açıklamada boynuzların muhafaza edildiği çelik kasaların kesilerek kaçırıldığı ifade edildi.

Güney Afrika dünya vahşi gergedan nüfusunun yüzde 73’ünü barındırıyor. Afrika’daki gergedanların ise yüzde 83’üne ev sahipliği yapan Güney Afrika’da bu yılın başından beri 294 hayvan boynuzları için katledildi. Daha çok ilaç tedavisinde kullanılan boynuzlar en çok Uzakdoğu’da kullanılıyor.

Hawks sözcüsü çalınan boynuzların değeri hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, geçen yıl İrlanda’da ki bir müzeden kaçırılan 8 boynuza 650 bin Dolar fiyat biçilmişti. Altından daha değerli olan gergedan boynuzunun kilosu yaklaşık 100 bin dolardan alıcı buluyor.

Güney Afrika’da, en çok Çin ve Vietnam’da alıcı bulan boynuzlar için nesli tükenen hayvanların katledilmesinin önüne sık sık eylemler yapılıyor ve hükümet kaçakçılara ağır cezalar uyguluyor.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER