ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 12:18

Tacikistan, Türkiye ile ilişkilerini geliştiriyor


Türkiye-Tacikistan ilişkileri, İstanbul’da düzenlenen bir iş toplantısında ele alındı. Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerif Said ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve Türk-Tacik İş Konseyi Başkan Yardımcısı Mahmut Er başkanlığında yapılan toplantıda iki ülke arasındaki işbirliği imkanları değerlendirildi.

Tacik basınına göre, toplantıda konuşan Şerif Said, Türkiye ile ilişkilerin mevcut potansiyelin altında olduğunu kaydetti. Buna karşın iki ülke ilişkilerinde önemli bir yol katedildiğini söyleyen Said, bunun hala ticari işbirliğine yansımadığını ifade etti.

Tacikistan dış ticaretinde Türkiye'nin payının yüzde 11,3 olduğu söyleyen Said, “Tacikistan’da Türk sermayeli inşaat ve ticaret alanında 46 şirket faaliyet gösteriyor. Ülkemize büyük Türk şirketlerini bekliyoruz. Enerji, turizm, sağlık, eğitim, maden sanayi gibi pek çok alanda işbirliği imkanı bulunuyor. Tacikistan’da yabancı yatırımcılara birçok kolaylık sağlanıyor.” diye konuştu. Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ayrıca, 2013 yılında Duşanbe’de Türk ürünleri fuarı düzenlenmesini teklif etti.

Türk-Tacik İş Konseyi Başkanı Mahmut Er ise Türk işadamlarını Tacikistan’a yatırım yapmaya davet etti. Tacikistan ile işbirliğinin güçlendirilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Er, bu tür toplantıların işbirliğinin gelişmesine önemli katkı sağladığını ifade etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER