ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 22:46

Suriye’ye "Bir ekmek, bir battaniye"


Türkiye çapında 300’den fazla sivil toplum kuruluşu, AFAD, Türk Kızılay’ı ve Türk Diyanet Vakfı'nın da katılımıyla yürütülen ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyasına Bosna-Hersekli STK'lar da destek kararı aldı.

Suriye'de yaşanan trajedinin benzerini 1992-1995 yılları arasındaki savaşta yaşayan Bosna-Hersek'te, sendikalar konfederasyonu ve insani yardım kuruluşu Merhamet'in de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri, Türkiye'de başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasına destek verme kararı aldı.

Kampanyaya destek amacıyla Bosna-Hersek'teki çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantıya, Bosna-Hersek Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramoviç, Genel Başkan Yardımcısı Avad Bahto, Bosna-Hersek'in ''Kızılay''ı konumundaki insani yardım kuruluşu Merhamet Derneği Başkanı Hayrudin Şahiç, Bosna-Hersek Zanaatkarlar ve Esnaf Odası Başkanı Mensur Bektiç, Saraybosna'daki İstanbul Kültür Eğitim Merkezi Başkanı Feyza Tanok Seyhbayraktareviç katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da toplantıya Ankara'dan videokonferans sistemiyle katılarak, Türkiye'deki kampanyayla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Bosna-Hersek Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı İsmet Bayramoviç de bugün Suriye'de yaşananları belki en iyi anlayabilecek halkın Bosna-Hersekliler olduğunu söyledi. Türkiye'deki kampanyayı öğrendikten hemen sonra böylesi bir organizasyonu Bosna-Hersek'te de başlatmak için Yönetim Kurulu'nu topladıklarını ifade eden Bayramoviç, Yönetim Kurulu'nun da desteğini aldıklarını ve mağdur Suriyeliler için desteğe hazır olduklarını kaydetti.

Bayramoviç, Bosna-Hersek'ten toplanacak maddi yardımların anlamlı olacağını ifade ederek, şunları söyledi: ''Çünkü biz de aynı acıları yaşadık. Hatta sendika olarak savaş döneminde biz de Bosna'da 'Bir insan için çeyrek ekmek' kampanyası başlatmıştık. Şimdi de Merhamet ve diğer kurumlarla birlikte Suriye için kampanya başlatacağız. Bu kampanyamız başarılı olacaktır.''

Toplantıda, Bosna-Hersek'teki diğer kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin de desteğinin alınarak, 3 Ocak Perşembe günü geniş katılımla düzenlenecek basın toplantısıyla kampanyanın başlatılacağı, bu süreç içerisinde Türkiye'de hazırlanan afişlerin Boşnakçasının bastırılacağı ve toplumun tüm kesimlerinin kampanyaya desteğe davet edileceği kaydedildi.

Bu arada, kampanyaya ayrıca Bosna-Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) ile sivil toplum örgütleri Solidarnost ve Müslim Aid de destek vereceklerini açıkladı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER