ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2014 Salı 14:56

Suriye’den 'İsrail' başvurusu

Suriyeden İsrail başvurusu

Suriye, İsrail’in ülkedeki bazı noktalarına hava saldırıları düzenlemesi sonrası BM Güvenlik Konseyi’ne İsrail’e yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.


Suriye Hükümeti, BM Güvenlik Konseyi’ne, Şam yakınlarındaki havaalanına ve Lübnan sınırındaki Dimas kentine düzenlediği hava saldırıları düzenleyen İsrail’e yaptırım uygulanması talebinde bulundu. Suriyeli yetkililer tarafından BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a gönderilen bir mektupta, “Devam eden terör saldırıları durmayacak ve bulgular Suriye topraklarına girileceğini gösteriyor” denildiği belirtildi.

Mektupta, Suriyeli Arap Cumhuriyeti uluslararası topluluğa ve Güvenlik Konseyine sorumluluklarını almaları ve acımasız saldırıların üzerinin örtülmemesi gerektiği çağrısında bulunulduğu kaydedildi. İsrail’e yaptırım uygulanmasını talep eden Suriye BM Anlaşmasında belirlenen kurallarla İsrail’in bir kez daha bu saldırıların gerçekleştirmesinin önlenmesi için kaldırılmasını istediği bildirildi. İsrail Hükümeti ise, hava saldırıları konusunda açıklamada bulunmadı.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER