ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 07:09

Suriye'de ölü sayısı 85


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda 85 kişinin öldüğünü bildirdi.
     SNHR, güvenlik güçlerinin muhaliflere yönelik roket, havan topu ve hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 36, Deyru'z Zor'da 15, Halep'te 9, İdlib'de 7, Rakka ve Humus'ta 5'er, Dera'da 3, Kuneytra kentinde 2, Hama, Haseke ve Lazkiye'de birer olmak üzere toplam 85 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
    
     -ÖSO, Şam'da 68. Tugay ile 137. Birliğin, Dera'da ise 113. Tugay'ın denetimini sağladı-
    
     Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Şam'ın Han Şeyh bölgesindeki 137. Birliğin denetimini sağladığı ve çatışmalar sırasında çok sayıda askeri esir aldığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), muhalif güçlerin Şam'ın Deruşa mıntıkasındaki 68. Tugay'ın kontrolünü ele geçirdiğini, tugayda çok sayıda zırhlı araçla askeri mühimmata el koyduğunu bildirdi.
     Deyru'z Zor kentindeki 113. Tugay'ın da ÖSO birliklerince ele geçirildiğini duyuran SRGC, ÖSO'nun sözkonusu tugayda 4 zırhlı aracı sağlam olarak ele geçirdiğini belirtti.
     Silahlı muhaliflerin Hama kentinde 23 araçlık askeri konvoya saldırı düzenlediğini kaydeden SRGC, saldırıda rejime bağlı çok sayıda Şebbiha milisinin öldürüldüğünü ifade etti.
     SRGC, Humus'ta da muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Halidiye mahallesine rejim güçlerinin yoğun saldırılar düzenlemesi sonucunda yerleşim yerine düşen roket ve havan topu mermilerinin büyük hasara yol açtığı, yıkılan bazı evlerin enkazından ölü ve yaralıların çıkarıldığını aktardı.
     Rakka'nın Tabka ilçesindeki Tabka askeri üssü yakınında iki ordu arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini belirten SRGC, Uluslararası Halep Havaalanı ile Neyrab askeri üssünün çevresinin muhaliflerce kuşatıldığını, rejime bağlı güçlerin iki havaalanının çevresindeki yerleşim yerlerini bombaladığını kaydetti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER