ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 01:01

Suriye'de ölü sayısı 78'e yükseldi


Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 78'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Daraya, Doğu Guta, Tedamun, Duma, Hareste ve Hacerul Esved bölgelerine roket, havan topu ve uçaklarla düzenlediği saldırılar sonucu 18 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.    

Kentin birçok çevre mahallesinde elektriklerin belli aralıklarla verildiğini, halkın ısınma ve yakacak mazot bulma sıkıntısının yanı sıra bazı temel gıda maddelerini bulmakta zorlandığını ifade eden SNHR, ayrıca operasyonlarda Halep'te 27, Humus'ta 11, İdlib'de 7, Lazkiye, Haseke ve Deyru'z Zor'da 4'er, Dera, Hama ve Rakka'da da birer olmak üzere ölü sayısının 78'e çıktığını duyurdu.

Halep'te ölen çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 27 kişiden 15'inin, Halep'in Şaar bölgesindeki Şifa Hastahanesi yakınına ''varil bombası'' atılması sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öte yandan, Suriye ordusunun ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus kentinde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı semtlere ağır silahlarla ateş açması sonucu, bazı evlerin yıkıldığını açıklayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), kentte şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve halkın korkudan güvenli bölgelere kaçmaya çalıştığını belirtti.

Suriye ordusunun Halep'in bazı semtlerini tank ateşine tutuğuna işaret eden SRGC, kentin birçok mahallesinde siyah dumanların yükseldiğini ve şehirde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile Suriye ordusu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını bildirdi.    

Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin birçok kentte silahlı gruplara karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda, onlarca kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER