ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2014 Perşembe 14:29

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birlikler saldırdı

Suriyede İslami Cepheye bağlı birlikler saldırdı

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birlikler, eski Halep bölgesinde rejim güçlerinin "operasyon merkezi" olarak kullandığı binaları hedef alan saldırısında onlarca rejim askerini öldürdü.


 

Suriye'de İslami Cephe'ye bağlı birliklerin eski Halep bölgesinde rejim güçlerinin "operasyon merkezi" olarak kullandığı binaları hedef alan saldırısında, onlarca rejim askerini öldürüldüğü bildirildi.

Halep'teki İslami Cephe basın sorumlusu Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cephe'ye bağlı birliklerin eski Halep bölgesinde yer alan ve rejim güçlerinin operasyon merkezi olarak kullandığı polis binalarının altına tünel kazarak, yerleştirdikleri patlayıcılarla buraları havaya uçurduğunu belirtti.

Patlamalarda onlarca rejim askerinin öldüğünü ifade eden Anadani, bölgede daha sonra Esed güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktararak, şunları kaydetti:

"İslami Cephe, patlayıcı yerleştirerek havaya uçurduğu binalardan sonra bölgede iki taraf arasında yoğun çatışmalar oldu. İslami Cephe, yaşanan çatışmalarda bölgede Esed güçlerine ait bir çok binanın kontrolünü sağladı. Esed güçleri, tarihi Halep Kalesi çevresinde muhaliflere karşı direnemeyince orduya ait savaş uçakları bölgeyi bombalamaya başladı. Bu arada rejim güçleri, muhaliflerin bulunduğu bölgeleri zehirli gazlarla vurmaya başladı."

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin bölgede Esed güçlerinin bulundukları binalara havan topu ve roketlerle saldırdığını anlatan Anadani, birliklerinin daha önce de düzenledikleri "Zelzele operasyonuyla" Halep Kalesi çevresinde, Şam yönetimine bağlı güçlere büyük kayıplar verdiğini hatırlattı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER