ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2014 Cumartesi 11:28

Suriye'de çocuklar eğitime kazandırılıyor

Suriyede çocuklar eğitime kazandırılıyor

Ülkelerinde yaklaşık 4 yıldır devam savaş nedeniyle evleri yıkılan Suriyeliler, sığındıkları okullardan kurulan çadır ve köylere taşınarak, çocuklara eğitim imkanı sağlanıyor.


Savaşın ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını doğrudan etkilediği Suriye'de, saldırılar nedeniyle milyonlarca insan komşu ülkelere kaçmak zorunda kaldı. Suriye dışına çıkamayanlar ise ayakta kalan kamu binaları ve okullara sığındı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği, başlattığı proje kapsamında ihtiyaç sahipleri için köy ve çadır kurarak buralara sığınmalarını sağladı. Böylelikle savaşın izlerinin net bir şekilde görüldüğü okullar, küçük düzenlemelerin ardından eğitime açıldı. Kırtasiye, giyim ve kitap desteğinin sağlandığı okullarda, yaklaşık 5 bin çocuk eğitime başladı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Suriye Koordinatörü Feridun Işıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 28 noktada temsilciliklerinin bulunduğunu, bunlardan gelen bilgiler doğrultusunda da yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Suriyeli çocukların eğimine önem verdiklerini belirten Işıklı, bu kapsamda da kurdukları köy ve çadırlara, okullara sığınan Suriyelileri naklederek, okulların açılmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.

Suriye'deki savaş sebebiyle özellikle de İdlib bölgesindeki okullara Suriyelilerin yerleştiğini vurgulayan Işıklı, şunları kaydetti:

"İnsanlar uzun süredir bu okullarda yaşıyordu. Suriye'nin geleceği noktasında, eğitimsizlik ciddi bir tehlike olduğundan bu okullardaki sığınmacıları kurulan köy ve çadırlara naklederek, okulların eğitime açılmasını sağlıyoruz. Okullarda kuyular açıyoruz. Jeneratör, kırtasiye, giyim yardımının yanı sıra barınma imkanı olmayanlara da yatılı yurtlar açıyoruz."

İdlib'e bağlı Salkin kasabasındaki bir okulla projeye başladıklarını dile getiren Işıklı, "Yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitime başlamasına sebep olduk. Bu durumdaki okulların hepsini eğitime açmayı hedefliyoruz" dedi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER