ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Şubat 2014 Pazar 09:20

Suriye'de 50 ölü

Suriyede 50 ölü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 11'i çocuk, 5'i kadın olmak üzere 50 kişinin öldüğü bildirildi.


Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetiminde olan yerlere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 21, Kuneytra'da 7, Dera'da 6, Hama'da 5, İdlib ve Humus'ta 4'er ve başkent Şam'ın banliyölerinde 3 olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Halep'te Kuveyris askeri havaalanı çevresiyle kentin güneyinde yer alan Azize köyü yakınlarında Şam yönetimine bağlı güçler ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Orduya ait helikopterlerin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan birçok bölgeye "varil bombasıyla" saldırdığı belirtilen açıklamada, Halep'in kuzeyinde birçok bölgede de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe'ye bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı iletildi.

Ayrıca açıklamada, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Dareya, Zemelka, Arbin, Yebrud ve Cobar bölgelerine havan topu ile roketlerle saldırdığını ve söz konusu bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Esed güçlerinin başta İdlib, Hama ve Humus'ta silahlı muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri savaş uçaklarıyla bombaladığı işaret edilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Lazkiye bölgesinde yer alan Cebel Türkmen ile Cebel el Ekrad bölgesine "varil bombasıyla" saldırdığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Hama, Humus, Halep, İdlib ve başkent Şam'ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini ile silahlı grupların havzalarında bulunan silahlara el konulduğunu duyurdu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER