ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mart 2017 Salı 11:54

Sudan'dan Trump'ın vize yasağına tepki

Sudandan Trumpın vize yasağına tepki

Sudan Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin vize sınırlaması getirmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek kararın gözden geçirilmesini istedi


Sudan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Sudan'ın da aralarında bulunduğu ve nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu 6 ülkenin vatandaşlarına 90 gün süreyle vize sınırlaması getirmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın vize sınırlamasının hayata geçirilmesinin büyük bir üzüntü ve rahatsızlıkla karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, Sudan'ın dünya barışının sağlanmasında kilit rol oynadığına dikkat çekilerek terörle mücadelede önemli bir ortak olduğu konusunda kendisini ispatladığı kaydedildi.

ABD yönetimine, Sudan vatandaşlarına yönelik vize sınırlamasını yeniden gözden geçirme çağrısı yapılan açıklamada, "Sudan vatandaşları, ABD'de herhangi bir terör eylemine karışmamış ve işlenen suçlara ortak olmamıştır. Terörün herhangi bir din veya ırkla bağlantısı yoktur. Bu nedenle terörle mücadelede sınırlamalar getirmek yerine herkesin işbirliğine ihtiyaç vardır." denildi.

Trump'ın dün imzaladığı yeni vize düzenlemesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, vize sınırlaması getirilen ülkelerin İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya olduğu, Irak'ın ise listeden çıkarıldığı belirtilmişti. Ayrıca ABD'nin 4 ay süreyle hiçbir ülkeden mülteci kabul etmeyeceği kaydedilmişti. Yeni düzenleme 16 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlayacak.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER