ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2016 Perşembe 13:54

Sudan'da üç gazetenin baskılarına yine el konuldu

Sudanda üç gazetenin baskılarına yine el konuldu

Sudan emniyet güçlerinin üç gazetenin bugünkü baskılarına da el koyduğu bildirildi.


Sudan emniyet güçlerinin üç gazetenin bugünkü baskılarına da el koyduğu bildirildi.

El-Yevm et-Tali gazetesi editörü Muzzemmil Ebu Kasim ve Et-Teyyar gazetesi editörü Osman Mergini, AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, emniyet güçlerinin üçüncü gününde herhangi bir gerekçe göstermeden gazetelerin baskılarına el koyduğunu söyledi.

El-Vatan gazetesi muhabirleri de emniyet güçlerinin dün olduğu gibi bugün de matbaada baskılara el koyduğunu ifade etti. El-Ceride gazetesi çalışanları ise iki gündür baskılara el konulmasını protesto ederek bugünkü sayıyı hazırlamadı.

Gazeteciler, baskılara el koymanın ardındaki sebebinin, hükümetin aldığı bazı kararları protesto etmek için pazar günü aktivistlerin çağrısıyla başlatılan sivil itaatsizlikle ilgili haber yapmaları olabileceğini ifade etti.

Et-Teyyar editörü Mergini ayrıca, halihazırda Sudan'ı ziyaret eden ABD'nin Sudan Temsilcisi Donald Booth'un, baskılarına el konulan gazetelerin editörleriyle görüşmek istediğini aktardı.

Sudan makamları, özel "Omdurman" televizyonunu da ruhsatı olmadığı gerekçesiyle pazar günü kapatmıştı. Televizyon sahibi Hüseyin Hocali ise 6 yıldan beri yasalara uygun şekilde yayın yaptıklarını ifade etmişti.

Sudan'da hükümetin üç hafta önce aldığı bazı kararları protesto etmek için aktivistlerin çağrısı üzerine pazar gününden itibaren üç günlük sivil itaatsizlik başlatılmıştı.


KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER