ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2013 Pazar 18:37

Son Firavun Sisi ilk kez konuştu

Son Firavun Sisi ilk kez konuştu

Mısır Savunma Bakanı General Sisi, ordunun Facebook sayfası üzerinden Mursi taraftarlarına seslenerek, "Mısır'da herkes için yer var" dedi.


Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah El Sisi, bugün asker ve polislere yönelik yaptığı konuşmada, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarına "Mısır'da herkes için yer var." mesajı olduğunu söyledi.

"ŞİDDETE BAŞVURANLARA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"

Mısır'da güvenlik güçlerinin oturma eylemi yapan Mursi taraftarlarına geçtiğimiz günlerdeki kanlı müdahalesinden sonra ilk defa açıklama yapan General Sisi ayrıca "şiddete başvuranlara müsamaha gösterilmeyeceği" uyarısını da dile getirdi.

Sisi, açıklamalarına şöyle devam etti: "Siyasi çekişmenin ülkeyi karanlık bir tünele sokacağı, karşılıklı ölümlere yol açacağı ve dini temeller üzerinde bir anlaşmazlığa dönüşeceği noktasında uyarılarda bulunmuştuk.

Geçmiş yönetim yanlıları, milli duruşlarını sorgulamalıdır. Ülkenin yıkılması, insanların hayatını kaybetmesi ve halkın güvenlik endişesi taşıması karşısında sessiz kalmayacağız."

3 BİN 533 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mısır'da 30 Haziran gösterileriyle başlayan, 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması ile tırmanan siyasi gerilim neticesinde yapılan katliamların bilançosunun 3 bin 533 ölü, 11 bin 520 yaralı olarak belirlendi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, hastane kaynakları ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan alınan bilgilere göre, Kahire ve Giza, ülkenin doğusundaki Sina Yarımadası, sahil kenti İskenderiyye, Süveyş Kanalı'nın kıyısında bulunan İsmailiyye, Asyut, Feyyum Beni Suveyf, Eş-Şarkiyye, Kefr eş-Şeyh, Dekahliye, Kalyubiyye ve diğer kentlerde 3 bin 533 kişi hayatını kaybetti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER BASIN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Mısır’da Müslüman Kardeşler’in bugün planlanan basın toplantısının güvenlik endişeleri gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.

Bu arada başkent Kahire’de yürüyüş güzergâhındaki binalarda bulunan keskin nişancılardan dolayı bugün planlanan darbe karşıtı gösterilerin de iptal edildiği iddia edildi.

Mısır’da Müslüman Kardeşler, bugün planlanan yürüyüşlerin iptal edildiği haberlerini yalanladı.

Mısır’da darbe karşıtı gösterilerin bugün de askeri darbeyi ve güvenlik güçlerinin göstericilere kanlı müdahalesini protesto etmek için gösteri yapacağı kaydedilmişti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER