ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Haziran 2013 Perşembe 21:26

Somalililer Erdoğan için sokaklara döküldü!

Somalililer Erdoğan için sokaklara döküldü!

Mogadişu'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar nedeniyle Başbakan Erdoğan'a destek gösterisi düzenlendi.


Somali'nin başkenti Mogadişu'da Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylar nedeniyle Başbakan Erdoğan'a destek gösterisi düzenlendi.

Somali Öğrenci Birliği'nin düzenlediği gösterilerde, Türk bayrağı ve Erdoğan'ın posterlerini taşıyan göstericiler, Türkiye ve Türk halkına destek veren, Erdoğan hükümetinin Somali'ye ekonomik ve siyasi alanda verdiği desteği öven sloganlar attı.

Birliğin Başkanı Muhammed Abdullah AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın başbakanlık ettiği Türkiye, Somali halkı için çok şey yaptı ve kıtlık günlerinde Somalililerin yanında oldu" dedi.

Türkiye'nin İslam ülkelerinde büyük bir rol oynadığını belirten Abdullah, Türkiye'de meydana gelen gösterilerden ötürü duyduğu üzüntüyü, "Erdoğan sadece kendi ülkesinin ekonomisi düzeltmekle kalmadı diğer ülkelere de yardım elini uzattı, özellikle de Somali'ye çok büyük yardımlarda bulundu. Böyle bir ülkede bu tarz gösterilerin yaşanması çok üzücü " sözleriyle dile getirdi:

Gösteriye katılanlardan Amine Ömer, "Bize ve dünyadaki muhtaçlara yardım elini uzatan Erdoğan bütün bunları hak etmiyor" diyerek Türk halkından başbakanının yanında yer almasını istedi.

Ömer, Türkiye'nin bölgede küçümsenemeyecek bir güç haline geldiğini ve bu gösterilerin arkasında İslam'ın yükselişini istemeyen düşmanların olduğunu ifade etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER