ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2017 Pazartesi 09:55

Somali'deki bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 231'e yükseldi

Somalideki bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 231e yükseldi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 231'e yükseldiği bildirildi.


Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 231'e yükseldiği bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, dünkü bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 231'e, yaralıların sayısı ise 275'e yükseldi.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Yerel basında yer alan haberlere göre, dün başkent Mogadişu'da 2 bombalı saldırı düzenlendi. Söz konusu haberlerde, saldırılardan ilkinin Safari Otel yakınlarında, diğerinin ise kentin Medine-i Münevvere bölgesinde düzenlendiği ve olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Saldırıların sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.

3 gün ulusal yas ilan edildi

Hastane kaynakları daha önce saldırıda ölenlerin sayısının 189'a, yaralıların sayısının ise 200'e yükseldiğini açıklamıştı.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu da bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına ülkede 3 gün ulusal yas ilan etmişti.  

BM'den Somali'deki terör saldırılarına kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Somali'nin başkenti Mogadişu'da en az 231 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını kınadı. 

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Guterres, Mogadişu'da gerçekleşen terör saldırılarını kınayarak, yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Antonio Guterres, Somali halkına terörle ve şiddete varan aşırıcılıkla mücadelede ile işlevsel ve kapsayıcı federal bir devlet kurma yolunda birlik içinde ve beraber çalışma çağrısında da bulundu.

ABD yönetimi, bombalı saldırıları kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığından terör saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD, Mogadişu'da meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınamaktadır." denildi.

Somali halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, "Bu acımasız ve korkak saldırı karşısında ABD, terörle mücadelede Somali hükümeti, halkı ve uluslararası müttefiklerimizle yanında durmaya devam edecektir." değerlendirmesi yapıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER