ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 07:05

SMDK Genel Kurul toplantısı

SMDK Genel Kurul toplantısı

SMDK tarafından Genel Kurul toplantısında düzenlenen seçimde, Ahmed Tuma'nın yeniden geçici hükümet başkanlığına seçildiği bildirildi.


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından Genel Kurul toplantısında düzenlenen seçimde, Ahmed Tuma'nın yeniden geçici hükümet başkanlığına seçildiği bildirildi.

SMDK, geçici başbakanlık seçim sonuçlarıyla ilgili bildiri yayınladı. Bildiride, geçici hükümet başkanlığı adaylarından Tuma'nın 33, Muhammed Yasin Neccar'ın ise 1 oy aldığı belirtilirken, aralarında SMDK Başkanı Hadi el-Bahra ve Demokrasi Bloku üyelerinin de bulunduğu 50 SMDK üyesinin oy kullanmadığı, bir oyun ise sandıktan boş çıktığı kaydedildi.

Bildiride, seçim öncesi geçici başbakan adaylarından 11'inin adaylıktan çekildiği ifade edildi.

SMDK, geçici hükümetin başkanını seçmek ve bazı konuları masaya yatırmak için cuma günü İstanbul'da genel kurul toplantısı başlatmıştı.

Geçici hükümetin başkanlığı için Ahmed Tuma, İyad Kudsi, Muhammed Yasin Neccar, Velid ez-Zubi, Muhammed Rahhal, Safa Zerzur, Lemya Nahhas, Ali Bedran, Saba Hakim, Abdurrahman Dedem, Abdu Hüsameddin, Gassan Hito ve Hani Habbaz adaylığını koymuştu.

SMDK, 22 Temmuz'da, Ahmed Tuma başkanlığındaki hükümetin azledildiğini, yenisi kuruluncaya kadar Tuma'nın görevini sürdüreceğini duyurmuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER