ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 12:21

Seri katille evliliğe onay

Seri katille evliliğe onay

Charles Manson'un 26 yaşındaki hayranıyla evlenmesine izin verildi.


ABD'de biri doğmamış bebek sekiz kişiyi öldürmekten ömür boyu hapse mahkum edilen Charles Manson'a hapishanede evlenmesi için izin verildi.

California'nın Corcoran Hapishanesi'nde yatan 80 yaşındaki Manson'un, 26 yaşındaki Afton Elaine Burton ile gelecek ay evlenmesi bekleniyor. 

Burton, gazetecilere yaptığı açıklamada, sırf Manson ile olabilmek için dokuz yıl önce ABD'nin diğer ucundan Corcoran'a taşındığını söyledi. 

Sadece 10 davetlinin katılmasına izin verilen düğün töreni için henüz tarih belirlemediklerini kaydeden Burton, hapishanenin kendileri için bir nikah memuru ayarladığını belirtti. 

Manson'un suçsuz olduğunu savunmak için çeşitli internet siteleri kuran Burton, resmi nikahın akraba olmayanlara verilmeyen davayla ilgili bilgileri almasına olanak tanıyacağını sözlerine ekledi. 

Manson, 1967'de sorunlu gençlerden oluşan bir grup kurmuştu. Kendilerini "aile" olarak niteleyen gruptan beş kişi, 9 Ağustos 1969'da ünlü yönetmen Roman Polanski'nin 8,5 aylık hamile eşi Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu sekiz kişiyi bıçakla öldürmüştü. Manson ve arkadaşları, idama mahkum edilmiş ancak California'da idam cezasının kaldırılmasının ardından cezaları ömür boyu hapse çevrilmişti. Manson'un ancak 2027'de şartlı tahliyeden yararlanması bekleniyor. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER