ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Aralık 2012 Cuma 17:13

Sarkozy giderayak götürmüş

Sarkozy giderayak götürmüş

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin başı seçim harcamalarıyla dertte.


Fransa'da Nicolas Sarkozy'nin 2012 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının ikinci turunda usulsüzlük yaptığı tespit edildi.

Siyasi Fon ve Kampanya Hesapları Ulusal Komisyonu (CNCCFP), Sarkozy’nin Nisan ve Mayıs aylarında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için harcamalarının yasal sınırı geçtiğini duyurdu.

Haftalık L'Express dergisinin haberine göre seçimlerin ikinci turuna kalan aday için yasal sınırın 22,5 milyon Euro olduğu Sarkozy’nin harcamalarının ise bu sınırı geçtiği belirtildi. Eski cumhurbaşkanının komisyona sunduğu miktarın ise 21.3 milyon Euro olduğu iddia edildi.

Sarkozy’nin kampanyasının ekonomi sorumlusu Philippe Briand da komisyonun kararını doğrularken gerekli itirazın yapılacağını söyledi. Briand, ‘"Anayasa Mahkemesi nezdinde itirazda bulunacağız." diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin doğal üyeleri arasında yer alan Sarkozy’nin, konunun mahkemenin gündemine gelmesi halinde davaya katılmayacağı belirtildi.

Daha önce de François Hollande'ın seçim bürosundan Nicolas Sarkozy’nin resmi adaylığını açıkladığı 15 Şubat 2011 tarihinden önce yaptığı harcamalarda cumhurbaşkanlığının imkanlarını kullandığını iddia etmişti. Şimdiki Başbakan Jean Marc Ayrault da o dönemde "Vergi mükelleflerinin paralarıyla seçim mitingi olmaz." diye konuşmuştu.

2007 seçimlerinde de Kaddafi’nin Sarkozy’ye 50 milyon Euro yardım yaptığı ileri sürülmüştü.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER