ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Mart 2017 Perşembe 10:00

Sao Paulo'da 'Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü'

Sao Pauloda Dünya Kadınlar Günü Yürüyüşü

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş yapan binlerce kadın, ırkçılığı ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.


Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş yapan binlerce kişi, ırkçılığı ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Paulista Caddesi'ndeki yürüyüş sırasında eşit haklar, kamu politikaları ve saygı isteyen Brezilyalı kadınlar, Devlet Başkanı Michel Temer karşıtı slogan attı.

Aile içi şiddet yasasına rağmen kendilerini korumasız hissettiklerini ifade eden kadınlar, sloganlarıyla hükümete de tepki gösterdi.

Brezilya'da kadına yönelik şiddet
Brezilya 2015 Şiddet Raporu'na göre, ülke genelinde 2013 yılında 4 bin 762 kadın cinayeti işlendi. Her üç kadından biri eşleri tarafından öldürüldü.

Rapor, 2003-2013 yıllarında kadın cinayetlerinde önceki dönemlere kıyasla yüzde 20 artış olduğunu ortaya koyuyor.

Brezilya Federal Senatosunun 2015 Yılı Kadına Karşı Aile İçi Şiddet Araştırması, katılımcıların 2006'da çıkarılan ve Maria de Penha Yasası olarak da bilinen aile içi şiddet yasasını yüzde 100 bildiğini ancak bu kanunla kadınların korunmasının arttığına daha az kadının inandığını gösteriyor.

Brezilya'da 2013'te her 100 kadından 66'sı daha fazla korunmuş olduğunu söylerken, bugün sadece 56 kadın bunu ifade edebiliyor. Şiddete maruz kaldığını belirten her 5 kadından biri halen saldırganıyla yaşıyor.

Ülkede 2016'da yapılan kamu farkındalık araştırmasına göre ise Brezilya'da her 100 kadından 85'i cinsel şiddet mağduru olmaktan korkuyor.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER