ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 17:51

Salahaddin ilinde IŞİD'e darbe

Salahaddin ilinde IŞİDe darbe

Irak güvenlik güçlerinin Salahaddin vilayetinde düzenlediği operasyonlarda IŞİD militanı 10 kişinin öldüğü bildirildi.


Irak güvenlik güçlerinin Salahaddin vilayetinde düzenlediği operasyonlarda IŞİD militanı 10 kişinin öldüğü bildirildi.

Salahaddin Emniyet Müdürü Tuğgeneral Hamid en-Namis,  yaptığı açıklamada, " Irak savaş uçaklarının Daluiyye nahiyesinde terör örgütü IŞİD militanlarının bulunduğu bir mevziyi hedef aldığı saldırıda, 9 IŞİD militanı öldürüldü, 8'i de yaralandı. Militanlara ait ağır silahların taşındığı 7 araç da imha edildi" dedi.

Namis, ordu ve polisten oluşan birliklerin Tikrit'in kuzeyindeki Beyci çevresinde  IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada da Hamid Halu en-Necris adlı birIŞİD komutanının öldürüldüğünü, teröristlerce yerleştirilen 50 bombanın da etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

ABD'nin ülkeye asker göndermesi

Öte yandan Irak'taki bazı siyasi gruplar, ABD'nin ülkeye bin 500 asker daha gönderme kararına tepki gösterdi.

Irak ulusal ittifakında yer alan Ehlul Hak Hareketi Sözcüsü Nuaym el-Abudi, "Hareket, hükümetten bu konudaki hesaplarını yeniden gözden geçirmesini istedi. Çünkü anayasaya göre Irak'a gelecek herhangi bir gücün meclisin onayını alması gerekir" dedi.

Mukteda es-Sadr'a bağlı blok da ABD askerlerinin ülkeye gönderilmesi kararının kabul edilmemesi için parlamento başkanlığına başvuracaklarını ilan etti.

ABD Başkanı Barack Obama, cuma günü, Irak'a bin 500 asker daha gönderilmesi için orduya yetki vermişti. Irak hükümeti de ABD yönetiminin kararını memnuniyetle karşılamıştı. 

Siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER