ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mart 2018 Cuma 10:59

Rusya'nın Kırım'ı ilhakının 4. yılı

Rusyanın Kırımı ilhakının 4. yılı

Dışişleri Bakanlığı: "Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz"


Dışişleri Bakanlığınca, Kırım'ın Rusya tarafından gayrimeşru ilhakının dördüncü yıl dönümüne ilişkin, "Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nın, dört yıl önce bugün düzenlenen gayrimeşru bir referandumla Rusya tarafından ilhak edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden bu eylemin sonucu olarak ortaya çıkan fiili durumu tanımadığımızı bir kez daha yineliyor, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizi teyit ediyoruz.

Yarımadanın asli unsurlarından Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere, Kırım’daki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdüreceğiz."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER