ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 14:06

Rusya'dan Ukrayna'ya yardım konvoyu

Rusyadan Ukraynaya yardım konvoyu

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, Ukrayna'nın doğusuna bu ay sonuna kadar yeni bir insani konvoy yardımı göndereceklerini söyledi.


Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, Ukrayna'nın doğusuna bu ay sonuna kadar yeni bir insani konvoy yardımı göndereceklerini söyledi.

Rus basınına açıklama yapan Puçkov, "Konvoyu bu ay sonuna kadar göndereceğiz. Konvoyun gideceği kesin tarih Kızıl Haç örgütü ve Ukrayna makamlarıyla yapılan görüşmeler sona erdikten sonra belirlenecek" dedi.

Rusya, daha önce de ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk bölgelerine üç kez insani yardım göndermiş, Ukrayna ise olayı "bağımsız devletin sınırından yasa dışı geçmesi" olarak değerlendirmişti. Rusya, en son 28 Ekim'de Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yaşayanlar için kışlık malzemelerden oluşan 100 tonluk insani yardım konvoyu göndermişti.

Öte yandan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, Rusya'dan Ukrayna'ya giriş yapan konvoylarda havan topu ve çok namlulu roketatar sistemleri bulunduğunu açıkladı. AGİT'ten dün yapılan yapılan açıklamada, Ukrayna'da görev yapan AGİT gözlemcilerinin ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk bölgesinde inceleme yaptığı 34 kamyonetin 19'unda havan topu ve çoklu roketatar bulduğu belirtildi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER