ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:24

Rusya, Suriye’deki varlıklarını korumak için tedbir alıyor

Rusya, Suriyedeki varlıklarını korumak için tedbir alıyor


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de bulunan tüm varlıkların korunması için gerekli tüm tedbirlerin alınmakta olduğunu açıkladı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait iki uçağın bölgeye 15’er ton insani yardım götürdüğü bilgisini veren Dışişleri Bakanlığı, “27-28 Ağustos tarihlerinde Latakya’ya giden iki ayrı uçak Rusya ve BDT ülke vatandaşlarından Suriye’den ayrılmak isteyen toplam 116 kişiyi tahliye etti.” ifadelerine yer verdi.

Suriye yönetiminin bu operasyonda gerekli güvenliği garanti ettiği belirtilen açıklamada, “Suriye halkına insani yardım konusunda gerekli çalışmaları sürdüreceğiz. Bu özel organizasyonlar ve ikili ilişkiler çerçevesinde oluyor. Biz Suriye’de artan tansiyon nedeni ile bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşlarımıza da gerekli yardımı yapacağız.” denildi.

LAVROV’DAN ASKERİ MÜDAHALE UYARISI

Diğer taraftan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye’ye askeri müdahaleyi önlemek için yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. BM ve Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Lahdar ibrahimi ile bir telefon görüşmesi yapan Lavrov, Suriye’ye yönelik askeri müdahalenin tüm bölgede istikrarsızlığın artmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Larov konuşmasında, “Bu kritik süreçte tüm taraflar -buna dış oyuncular da dahil- geçmişte yapılan hataları tekrarlamayacak şekilde sorumlu davranması gerekiyor…” çağrısı yaptı.

Lavrov’la görüşmesinin ardından Cenevre’de açıklamalarda bulunan İbrahimi ise BM Güvenlik Konseyi kararının ardından ancak Suriye’ye dış askeri müdahalenin mümkün olduğunu söyledi.

21 Ağustos’ta meydana gelen kimyasal saldırı nedeni ile Suriye’de durumun alarm verdiğini kaydeden İbrahimi, “Sanırım Suriye’de gelişmeler 21 Ağustos sonrası ve öncesi olarak ikiye ayrılacak…” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER