ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 14:19

Rusya nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füze denedi

Rusya nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası füze denedi

Rusya yeni nesil 10 adet nükleer başlık taşıyabilen ve 8 bin kilometrede hedefi vurabilen Bulava füzesi denedi.


 Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada stratejik denizaltı Aleksandr Nevski’den fırlatılan füzenin başarılı bir şekilde hedefine ulaştığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Denizaltı denemeyi suyun altından gerçekleştirdi. Barent Denizi’nden fırlatılan Bulava’nın uçuş parametreleri normal ilerledi. Doğrulanan verilere göre füze Kamçatka test alanındaki hedefe ulaştı.” dedi.

Borey sınıf denizaltılar için geliştirilen Bulava füzeleri, uzun süre test aşamalarında beklenen başarıyı sağlayamamıştı. Rusya 2020’ye kadar 8 Borey sınıf denizaltıyı Bulava füzeleri ile donatmayı planlıyor.

Moskova Termal Teknoloji Enstitüsü'nün 1998'den bu yana yaptığı çalışmalar sonucunda geliştirilen Bulava (SS-NX-30) 10 adet nükleer başlık taşıyabiliyor. Bulava'lar fırlatıldıktan sonra yükseklik ve hedef değişikliği yapabiliyor. Bulava'ların kullanılacağı yeni denizaltıların inşasını sürdüren Rusya, deniz kuvvetleri yapılanmasında da yeni füzelere göre strateji değişikliğine gidiyor. Karadan fırlatılan yeni nesil Topol-M’lerin deniz versiyonu olan Bulava’lardan her bir denizaltıya 16 adet yerleştirilebiliyor.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER