ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 00:12

Rusya füzeler için karar bekliyor

Rusya füzeler için karar bekliyor

Rusya siyasi karar alınması durumunda kısmen sevkiyatı yapılan S-300 füzelerini Suriye’ye verecek.


Rusya siyasi karar alınması durumunda kısmen sevkiyatı yapılan S-300 füzelerini Suriye’ye verecek.

Interfax’a açıklamada bulunan askeri teknik kaynak, “Rusya sevkiyatın yapılması konusunda henüz karar almadı. Eğer karar alınmışsa da biz bunu bilmiyoruz.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in Moskova’nın kısa sürede Suriye’ye S-300 füze savunma sistemlerini vereceği yönündeki açıklamasına cevap veren kaynak, “Bizde sevkiyatın yapılacağı ile ilgili herhangi bir hazırlık emri gelmedi…” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak, “Gerçekte Rusya’dan Suriye’ye S-300 füze savunma sistemlerinin verilmesi konusunda bir anlaşma var. Parçaları imal edildi. Bunların bir kısmının da sevkiyatı yapıldı.” bilgisini paylaştı.

Interfax’a konuşan yetkiliye göre, S-300 füze savunma sitemlerinin sevkiyatının başlatılması yönünde siyasi bir karar alınırsa, bunu en kısa sürede gerçekleştirmek mümkün.

Uluslar arası basında yer alan iddialara göre, Rusya ile Suriye 4 adet S-300 füze savunma sistemi için 900 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Suriye’de patlak veren iç savaşın ardından BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde Rusya, S-300 sevkiyatını askıya aldı. Ancak Rusya eski anlaşmalardan kaynaklanan diğer silah sevkiyatı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etti.

Lübnan’ın El Ahbar gazetesine açıklamada bulunan Muallim, Türkiye’den yönelebilecek herhangi bir saldırıya karşı direniş gösterileceğini, ancak Türkiye’nin öne sürdüğü müdahale şartlarının Washington tarafından reddedildiğini savundu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER