ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2014 Salı 01:32

Rusya ABD karşısında ne yapacak?

Rusya ABD karşısında ne yapacak?

ABD'nin Rusya'ya ek yaptırım kararı alması konusundan Rusya'nın cevabı bekleniyor.


Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleri dolayısıyla ek yaptırım kararı almasına ilişkin, "Rusya'nın oldukça kapsamlı bir cevap vereceğini" söyledi.

Bazı Rus basın kuruluşlarının sorularını yanıtlayan Ryabkov, "Rusya üzerinde baskı oluşturmak için alınan yaptırım kararlarını, kararlı bir şekilde kınıyoruz. Tek taraflı yaptırımlar doğal olarak meşru değildir. Bu kararlar uluslararası hukukun gereklerine ters düştüğü gibi, devletler arası ve uluslararası ilişkilere de uymuyor" dedi.

Ryabkov, Rusya ile kimsenin yaptırım diliyle konuşmaya hakkı olmadığını belirterek, "Biz (ABD'nin yaptırımlarına) kesinlikle cevap vereceğiz. Bunun için alınacak önlemler oldukça geniş olacak. Hiç kimse Rusya'ya birşeyleri dikte etme hakkına sahip değil, bize karşı yaptırımların, onları alanların zararına olacağından eminiz" değerlendirmesinde bulundu.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamanın, Washington'un Ukrayna'da yaşananları "yanlış anladığının" göstergesi olduğunu savunan Ryabkov, "Beyaz Saray Basın Sözcüsü'nün yaptığı açıklamadaki her ifadenin ABD'nin Ukrayna konusunda "gerçeklik duygusunu kaybettiğini" ispat ettiğini öne sürdü.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleri dolayısıyla yaptırımlar kapsamına alınan 7 Rus yetkilisi ile 17 firmanın isimlerini açıklamıştı. Listede, ikisi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beyin takımından olmak üzere 7 Rus hükümet yetkilisi ile Putin'in yakın çevresiyle bağlantılı 17 şirket yer almıştı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER