ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2016 Salı 16:55

Rusya : "ABD, Halep'le ilgili önerilerini geri çekti"

Rusya : "ABD, Haleple ilgili önerilerini geri çekti"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "ABD, Halep'le ilgili önerilerini geri çekti. Sundukları belgeleri de geri çektiler. Sundukları yeni belge ise zaman kazanmak için hazırlanmış bir belge"


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD arasında Suriye'nin Halep kentiyle ilgili Cenevre'de yapılması planlanan toplantının ABD'nin katılmaması nedeniyle iptal olduğunu bildirdi.

Lavrov, Moskova'da temaslarda bulunan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Suriye krizi ve Halep'teki duruma değerlendirdi.

ABD ile Cenevre'de yapacakları ve silahlı grupların Halep'ten ayrılmasına ilişkin takvimin belirleneceği görüşmenin, ABD'nin katılmaması nedeniyle iptal olduğunu ifade eden Lavrov, "ABD, Halep'le ilgili önerilerini geri çekti. Sundukları belgeleri de geri çektiler. Sundukları yeni belge ise zaman kazanmak için hazırlanmış bir belge." dedi.

 

Halep'in doğusundaki bazı silahlı grupların bulundukları bölgeleri terk etmek istemediğini hatırlatan Lavrov, "Her durumda Halep'i kendi isteğiyle terk etmeyen silahlı gruplar imha edilecek." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER