ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 15:19

Rusların savaşçı yunusları tatbikata başladı

Rusların savaşçı yunusları tatbikata başladı

Rusya’nın Karadeniz filosu özel kuvvetlerinde yer alan savaşçı yunuslar ilk tatbikatlarını Sivastopol’de gerçekleştirdi.


Sputnik haber ajansına konuşan ordu kaynağı, savaşçı yunuslarla olan ilk antrenmanın Sivastapol Akvaryumun’da 60 metre derinlikteki savaş malzemelerini bulma üzerine gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Yunusların gelecekteki görevlerinin su dibinde bulunan silah, savaş aletleri ve yüzücüleri tespit etmek olacağını belirten kaynak, yunusların ilk görevinde mayına benzer bir cismi bulmayı başardığını söyledi.

Sivastopol akvaryumunun 2014 yılında Rusya’ya geçmesinin ardından, yunusların özel yeteneklerinin körelmeye başladığını fark ettiklerini belirten ordu kaynağı, “Savaşçı yunuslarla Ukrayna Deniz Kuvvetleri neredeyse hiç ilgilenmemiş. Bu yüzden yunusları tekrar su altındaki aletleri bulma ve yeni özellikler kazanmaları için eğitmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Moskova'nın 1960'lı yıllarda başlattığı "casus yunus" birliği programı, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Ukrayna Ordusu'na devredilmişti. Yunusların mayın araması yaptığı, belirlenen hedeflere saldırı düzenleyebildikleri iddia ediliyor. Dünya’da benzer eğitim gören yunuslar sadece ABD’nin San Diego filosunda bulunuyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER