ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2013 Pazar 14:19

Ruslar, hukuksal sorunları için konferans düzenliyor

Ruslar, hukuksal sorunları için konferans düzenliyor


Rus Sanat ve Kültür Derneği ile Rus Dostluk ve Kültür Derneği, Türkiye'de yaşayan yabancıların hukuki sorunlarıyla ilgili konferans düzenliyor.

‘Türkiye’de yaşayan Rus vatandaşların hukuki sorunları’ konulu konferans Antalya Konyaaltı Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşiyor. Konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı TBMM Türkiye-Rusya parlamentolar Arası Grubu Başkanı Salih Kapusuz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Rusya Antalya Başkonsolosu Aleksander Tolstopyatenko ve diğer Türk-Rus bürokratlardan katılım oldu.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, konferansa katılım gösteren bürokratların bu kadar yoğun olmasının Türkiye’nin bu konuya ne kadar çok önem verdiğini gösterdiğine işaret etti. Göçün olduğu her yerde kazanımlarla beraber problemlerin de olacağını kaydede Kapusuz, “4 Nisan 2013’te yabancılar ve koruma kanunu yaptık. Bu yasa düşünülen ve yaşanılan bazı problemleri çözmek için devreye girmiştir.” dedi.

    Gülsüm Kabadayı’nın yıllardır bir Rus çocuğuna bakmasını da örnek gösteren Kapusuz, konferansta emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bu konuya önem verdiklerini ifade ederek, Antalya’da bir yabancılar konseyi kuracaklarını bildirdi. Böcek, Rusların Antalya’da yaklaşık 10 bin konut aldığını ve bunların çoğunun da Liman Bölgesi’nde yaşadığını aktardı.

    Rusya Antalya Başkonsolos Aleksander Tolstopyatenko, Antalya’da 28 bin Rus vatandaşı yaşadığını kaydetti. Tolstopyatenko, dünyada hiçbir yerin Türkiye ve Antalya kadar Ruslara değer vermediğini, ilgi göstermediğini söyledi.

    Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan da bürokrasinin azalmasının insana hizmeti kolaylaştıracağını ve Türk-Rus ilişkilerinin enerji alanı dışında da stratejik ortaklıklarla devam etmesi gerektiğini ifade etti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER