ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Mart 2014 Salı 15:32

Rus uçağına F-16'lardan önlem

Rus uçağına F-16lardan önlem

Genelkurmay, Rus istihbarat uçağının Türkiye kıyılarına paralel uçması üzerine, 8 F-16 uçağıyla önleme görevi gerçekleştirildiğini açıkladı.



Genelkurmay, Rus istihbarat uçağının Karadeniz'in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına paralel uçması üzerine, 8 F-16 uçağıyla önleme görevi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında günlük faaliyetler ve önemli sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Rusya Federasyonu'na ait bir IL-20 istihbarat uçağının Karadeniz'in uluslararası hava sahasında Türkiye kıyılarına paralel uçması üzerine, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 8 F-16 uçağıyla hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 2 harp gemisi ile Birleşmiş Milletler NATO, 7 harp gemisi ile de milli görevleri yerine getirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 3 bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevleri yapıldı.

ASKERE TACİZ ATEŞİ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı Düğün Dağı Üs Bölgesinde görevli askere, bölücü terör örgütü mensuplarınca, hududun Irak tarafından, önce hafif silahlarla daha sonra da Kannas olduğu değerlendirilen keskin nişancı silahı ile taciz ateşi açıldı.

Sınıra yaklaşık 1 kilometre uzaktan saat 11.00 ve 14.30'da açılan taciz ateşinin, askerin anında karşılık vermesi sonucu kesildiği, herhangi bir kayıp meydana gelmediği belirtildi.

Mardin'in Kaynakkaya köyünde arazide odun toplayan bir kişiye ait kamyonet, silahlı 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından ateşe verildi. Ömerli Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hatay'da, Türkiye-Suriye hududunda akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendiren 450 ve 150 metre uzunluğundaki iki boru hattı cumhuriyet savcılığının talimatıyla imha edildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER