ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 16:28

Rum lider Anastasiyadis'ten diyalog çağrısı


Güney Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiyadis, Kıbrıs'ta barışçıl çözümün ayrım yapmadan insan haklarının garanti altına alınması ve işgalin son bulması ile sağlanabileceğini savundu.

Yunanistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Anastasiyadis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüştü. Burada Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamada bulunan Anastasiyadis, Kıbrıs Türk tarafına barışçıl yapıcı diyalog çağrısında bulundu. Rum lider Anastasiyadis, Kıbrıs'ta barışçıl çözümün ayrım yapmadan insan haklarının garanti altına alınması ve işgalin son bulması ile sağlanabileceğini söyledi.

Kıbrıs'ta çözüm için Yunanistan'ın yanı sıra Avrupa Birliğinin de desteğini alacaklarına inandığını söyleyen Anastasiyadis, Kıbrıs'ın (Rum) AB üyesi olduğunu ve Avrupa'nın talimatlarını ve insan haklarını uygulama sorumluluğu bulunduğunu belirtti. Türkiye'ye mesaj da gönderen Anastasiyadis, Türkiye'nin diğer Avrupa Birliği ülkeleri karşısında yerine getirmesi gereken sorumluluklarını hatırlaması ve uygulaması gerektiğini savundu.

Rum lider Anastasiyadis, Avrupa'da anlaşıldığı ve korunduğu gibi insan hakları, temel ilkeler ve değerlere uyulmadan Kıbrıs'ta çözümün mümkün olamayacağını söyledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER