ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:50

Roma'da papa seçimi öncesi son ayinler yapılıyor


Katolik dünyasının ruhani liderini seçecek olan kardinaller, dün Roma’daki birçok kilisede ayine katıldı. Bu hafta Konklav’da (Papa seçimi) toplanacak olan Roman Katolik Kardinalleri, kilise cemaatine seçim hakkında bazı işaretler de verdi.

16. Benedikt’in halefini seçecek olan 115 kardinalden bazıları yarın Sistine Şapeli’ne çekilmeden önce Katoliklere seslendi. “Hepimiz gelecek Konklav’ı bekliyoruz; sadece Katolik Kilisesi değil, tüm dünya olarak.” diyen Kanadalı Kardinal Marc Ouellet, “Kliseye ve Tanrı tarafından seçilen kardinallere yol göstermesi için kutsal ruha dua edelim.” ifadelerini kullandı.

Papalık için aday gösterilen Amerikalı, Filipinli, Brezilyalı birçok kardinalin yanı sıra Nativity Kilisesi’ndeki ayinde ilk Afrikalı papanın seçilmesi yönündeki umutların yüksek olduğu gözlendi. Kongolu rahip Justin Golo, “Bu çok güçlü bir işaret olacaktır. Avrupa’nın şu anda kiliseye sunacağı çok şey yok.” dedi. Sözlerine devam eden Golo, “Biz Afrika’da inancımızı gerçekten yaşıyoruz; kiliseler dolu. Papanın, inancın hala canlı olduğu bir yerden gelmesi önemli ve esastır.” şeklinde konuştu.

İbadet için kilisede bulunan Angela Veltraminia ise papa seçimleri hakkında, “Beyaz, sarı, kırmızı ya da yeşil, umurumda değil. Bence Hıristiyanlığın rengi, ırkı veya yaşı yok. Bu içten gelen bir şey ve umarım yeni papa içinde durum böyle olur.” ifadelerini kullandı.

Ganalı Peter Turkson papalık için en güçlü Afrikalı aday olarak gösteriliyordu; ancak Turkson daha sonra Müslüman göçmenler ile ilgili yayınladığı tartışmalı video sebebiyle eleştirilerle karşılaşmıştı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER