ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2014 Çarşamba 15:36

Rehin şoförlerle ilgili flaş iddia

Rehin şoförlerle ilgili flaş iddia

Musul'dan kötü haber geldi. IŞİD'in rehin aldığı şoför sayısı 32'ye yükseldi.


Irak'ın ikinci en büyük kenti Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi. Dün de IŞİD militanlarının Türk vatandaşı 28 şoförü rehin aldığı öğrenilmişti. 

IŞİD, 2 Türkmen'i öldürdü

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolü ele geçirdikleri Selahaddin eyaleti Tuzhurmatu ilçesinin 3 km batısındaki Türkmenler ‘in yaşadığı Yengice köyünde 2 Türkmen'i öldürdüğü, öldürülen kişilerin araçlarına el koyduğu öğrenildi.

DHA muhabirinin verdiği bilgiye göre IŞİD militanlarının teslim aldıkları Yengice ve Tuzhurmatu'nun 15 km güney batısındaki Türkmen Bastamlı köyündeki bekleyişleri sürüyor. IŞİD militanlarının ele geçirdikleri askeri araçlar ile köyde gövde gösterileri yaptıkları belirtiliyor.

Şoförlerin yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan tır şoförlerinden 4'ünün, Silopi ilçesinde yaşayan yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.
Rehin alınan şoförlerden ikisi baba oğul, ikisi ise ilk kez Irak'a giden iki kardeş.

İlçeye bağlı Doruklu köyünde yaşayan anne Hüsniye Karakan, çocukları Selahattin (23) ve Servet Karakan'ın (25) rehin alındığını, durumlarıyla ilgili sağlıklı bilgi alamadıklarını söyledi.

Çocuklarının hayatından endişe ettiğini ifade eden Karakan, "Bir hafta önce Irak'a gittiler. İki oğlum da onların elinde. Ekmek parası için gitmişlerdi. Son görüşmemizde bir sahada tırlarının yanında beklediklerini anlattılar. Serbest bırakılmaları için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

"Ekmek parası için Irak'a ilk gidişleri"

Kaçırılan Servet ve Selahattin Karakan'ın kardeşi Serbest Karakan ise abilerinin ilk kez Irak'a gittiğini belirtti.

Abileri için kaygı duyduklarını dile getiren Karakan, "Telefonlarına ulaşamıyoruz. Son görüşmemizde iyi olduklarını, kendilerine yemek verildiğini söylemişlerdi. Ekmek parası için Irak'a ilk gidişleri. Mağduruz. Yetkililerin yardımını bekliyoruz" diye konuştu.

Nihal Şimşek ise Musul'da hem oğlunun hem de eşinin rehin alındığını söyledi.

Eşi Ramazan Şimşek (42) ve oğlu Özgür Şimşek'in (22) santralde tır şoförü olarak çalıştığını, rehin alındıklarından bu yana onlarla ilgili sağlıklı bilgi alamadığını kaydeden Şimşek, gözyaşları içinde eşi ve oğluna kavuşmak için yetkililerinden yardım beklediğini ifade etti.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER