ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 18:02

"Rasmussen konuşmalarımızı gizlice kaydetmiş"

"Rasmussen konuşmalarımızı gizlice kaydetmiş"


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in Danimarka Başbakanı olduğu dönemde, ikili özel görüşmelerini gizlice kayıt aldığını ve sonrasında da basına servis ettiğini iddia etti. Putin’in açıklamalarını yalanlayan NATO, Rus liderin Ukrayna’daki gelişmelerden dikkatleri başka tarafa çekme çabasında olduğunu açıkladı.

Canlı olarak yayınlanan yıllık geleneksel olarak düzenlenen soru-cevap oturumunda konuşan Rus lider, “Mevcut NATO Genel Sekreteri Rasmussen, bir zaman önce Danimarka Başbakanı idi. Harika bir ülke, insanları muhteşem. Danimarka ile mükemmel ilişkilerimiz var. En azından şu ana kadar böyleydi ve bu şekilde devam etmesini ümit ediyorum.” dedi.

Rasmussen’in başbakan olduğu dönemde toplantıların biri ile ilgili açıklamada bulunan Putin, “Kendisi benden planlanmayan özel görüşme talep etti. Ben de kabul ettim ve görüştük. O konuşmalarımızı gizlice kayda almış. Sonra da basında yayınlandı. Kulaklarıma ve gözlerime inanamadım.” şeklinde konuştu.
Kendisinin bu kaydı tarih için yaptığını söylediğini kaydeden Putin, “Bu anlamsız. Tarih için kaydetme elbette gurur verici. Ancak, en azından beni uyarabilirdi ya da bu görüşmeler yayınlanmadan önce benim iznimi isteyebilirdi. Bu kazadan sonra nasıl güven olur?” eleştirisi getirdi.
NATO Sözcüsü Oana Lungesco Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bu suçlamalar tam saçma. Fogh Rasmussen Putin’le ya da başkası ile görüşmeleri kaydetmek için kayıt cihazı kullanmadı.” dedi. Lungesco’ya göre Ukrayna’da gayri meşru hareketlerinden dikkatleri başka yöne çevirmek isteyen Rusya, ve gerçekleri çarpıtarak NATO’ya karşı bir kısım suçlamalarda bulunuyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER