ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 11:37

Putin’in şalı Çin’i gerdi

Putinin şalı Çini gerdi

Putin’in üşümemesi için Çin Devlet Başkanı Şi Cinpin’in eşi Peng Liyuan’a şalını vermesi gergin dakikalar yaşanmasına neden oldu.


Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ekonomi Liderleri Zirvesi’nde, Rusya Devlet Başkan’ı Vladimir Putin’in üşümemesi için Çin Devlet Başkanı Şi Cinpin’in eşi Peng Liyuan’a şalını vermesi gergin dakikalar yaşanmasına neden oldu.

Pekin’de düzenlenen toplantı sırasında Çin Devlet Başkanının eşi Peng Liyuan ile konuşan Rusya’nın bekar lideri Putin, konuşma esnasında Peng’in üşümemesi için ayağa kalktı ve şalını Peng’in omuzuna attı. Putin ve Peng’in yakınında oturan ve ABD Başkanı Obama ile konuşan Çin Devlet Başkanı Cinping kaçamak gözlerle olayı takip ederken Peng, Putin’in davranışına nezaketen gülümsedi. Peng, saniyeler sonra Putin’in şalını ustaca aldı ve yardımcısına uzattı.

Bu görüntülerin dünya basınında yer bulması üzerine Çin Devlet Başkanı Cinping açıklamada bulunmazken, Çin’de görüntülere erişimin engellendiği ifade edildi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER