ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Eylül 2013 Cuma 17:53

Putin'den Suriye krizi açıklaması!

Putinden Suriye krizi açıklaması!

Rusya'da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya lideri Putin'e göre bu zirve hiçbirşeyi değiştirmedi.


YAZETE.COM

G20 Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Rusya lideri Putin olumsuz bir tablo çizdi. 

İşte Putin'in açıklamaları: 

"HİÇKİMSE KENDİ FİKRİNDEN CAYMADI!"

"20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdik. Son derece dostane bir görüşme oldu. Herkes kendi düşüncesine sadık kaldı. Herkes kendi pozisyonunu korudu bu görüşme esnasında. Birbirimizin düşüncelerini dinledik, birbirimizin argümanlarını dinledik. Bu argümanlara katılmıyoruz karşılıklı olarak. Ancak dinledik. Belki bir anlaşma yolu bulmaya çalıştık ancak, hiçkimse kendi fikrinden caymadı. Ama tabi ki ortak amaç uluslararası barışın sağlanmasıdır. 

Bunun yanısıra Kerry ve Rusya Savunma Bakanı da kendi görüşmelerini gerçekleştirdiler. 

WALL STREET JOURNAL GAZETESİ'NDEN PUTİN'E SORU: 

Dediniz ki, herhangi bir pozisyon değişmesi yaşanmadı siz ve Obama arasında. Acaba diğer liderler açısından bakacak olursak, Suriye konusunda herhangi bir kayma var mıdır düşüncelerde? 

Ne değişebilir ki? Ya da birbirimize farklı olarak ne sunabiliriz ki? Çünkü ben burada Rusya'yı temsilen bulunuyorum ve sayın Obama da Amerika'yı temsilen bulunuyor. Sonuçta herkesin fikirleri bellidir. Zaten Suriye konusunda karar verilecek mecra da burası değildir. Bu ayrı bir konudur. G20'yle herhangi bir şekilde direkt olarak alakası yoktur. O yüzden biz de burada bu konuya direkt olarak da eğilmedik.

Şunun da altını çizmek istiyorum. Sayın Snowden Rusya'ya tesadüfen gelmiştir. Biz davet etmedik. Kendisi Güney Amerika'ya da gidebilirdi. Ancak kendisinin rakipleri bunu nasıl yorumlar bilemiyorum. Çünkü rakipler herkesten korkarlar. Ve kendisini bizim bölgemizde bulundurmak da isteyebilirler. 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER