ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Haziran 2017 Çarşamba 02:20

Putin, Katar Emiri Al Sani ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Putin, Katar Emiri Al Sani ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Katar Emiri Al Sani ile görüşmesinde, kriz durumlarının siyasi ve diplomatik yöntemlerle çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile telefonda Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi değerlendirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Görüşmede Vladimir Putin, Rusya'nın kriz durumlarının siyasi ve diplomatik yöntemler kullanılarak diyalog yoluyla çözülmesi konusundaki tutumuna vurgu yaptı." ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede iki ülke ekonomik, ticari ve yatırım alanlarındaki ilişkilerinin de ele alındığı belirtildi.

Ayrıca, Putin'in Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durumun değerlendirildiği ifade edildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Mısır ve Yemen, dün sabah yaptıkları açıklamalarla "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.


KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER