ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2014 Salı 10:19

Putin, doğum gününü kutluyor

Putin, doğum gününü kutluyor

Putin, 62’inci doğum gününü Sibirya Tayga Ormanları'nda karşılıyor.


Kremlin danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 62’inci doğum gününü Sibirya Tayga Ormanları’nda karşılayacağını açıkladı. Ata binen, balık avlayan ve tabiatla iç içe olmayı seven Rus lider, bugün yoğun siyaset gündeminden uzak bir gün geçirecek.

Basına açıklamada bulunan Peskov, “Putin bugün tatilde. Sibirya’nın Tayga Ormanları’na gitti. En yakın yerleşim biriminden 300-400 kilometre uzakta. 6 Ekim’de Sibirya’da resmi programları olduğu için bu bölgeyi seçti. Salı günü de resmi bir programı yok, çalışmayacak.” dedi.

Rus liderin doğum gününde yanında kimin olacağı ile ilgili soruya cevap vermeyen Peskov, yabancı liderler dâhil doğum günü kutlamalarının gönderildiğini belirtti.

Normal aileler gibi, Putin’in ailesinin de mutlu yıllar dilediğini hatırlatan Peskov, “Son yıllarda çeşitli nedenlerle Putin doğum günlerinde de çalışıyordu. Bugün programı yoğun değil, çok yoğundu. Kendisi Sibirya Bölgesi’ne ziyaretini fırsat olarak değerlendirdi.” bilgisini paylaştı.

Eşi Lyudmila’dan ayrılan Rus liderin kızları Mariya ve Katerina da basında yer almıyor. Rus lider özel yaşamının kamuoyundan uzak olmasını tercih ediyor.

Peskov, Kremlin idaresinde çalışan personelin, Rus lidere doğum günü hediyesi vermediğini, genellikle sıcak ortak bir telgraf gönderdiklerini söyledi.

Vladimir Vladimiroviç Putin 7 Ekim 1952’de St.Petersburg’da dünyaya geldi. 1957’de St.Petersburg Ünivesitesi uluslararası hukuk bölümünden mezun olan Putin, 2000’de yapılan seçimlerde yüzde 52,9 oy alarak Rusya Devlet Başkanı seçildi. Rus lider gelecek yıl ülke yönetimindeki 15. yıl jübilesini kutlayacak. 2018’e kadar devlet başkanlığı görevi sürecek olan Putin’in yeniden seçilmesinin önünde anayasal bir engel bulunmuyor.

Putin’in siyasi yaşamında sürekli yanında bulunan Peskov, Rus liderin ülkeyi parçalanmaktan kurtardığını ve uluslararası arenada yeniden sözü dinlenen bir ülke haline getirdiğini ifade etmişti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER