ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Aralık 2014 Perşembe 13:42

Putin, Batı imparatorluğuna karşı

Putin, Batı imparatorluğuna karşı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, krizden çıkış yaklaşık iki yıl alabilir diye konuştu.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: "Dünya ekonomisindeki artış korunacak ancak yükseliş temposu düşücek. Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" 

"Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk diğerleri de kendilerinin tebaası. Ekonomimizde yaşananlar Kırım'ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli" 
 
"Türk ekonomisi büyüyor. Enerji ihtiyacı buna bağlı olarak artıyor. Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik."
 
"Türkiye'nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulması bize değil Avrupa Birliğine bağlı. Eğer Avrupa güvenli, stabil bir gaz akışı istiyorsa oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim, Rusya'dan daha ucuz ve güvenli gaz tedarikçisi yok."
 
Erdoğan Putin görüşmesi
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlara Türkiye'nin de katılmasını istemesi konusunda, "Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu nedenle Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz. Türkiye'de bulunulduğum zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bazı konuları basın önünde konuşmayalım yarın AB'den buraya gelirler, dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi. Erdoğan çok sağlam bir adam. Bizim bir şey saklamaya niyetimiz yok" dedi.
KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER