ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 08:20

Papa evrim teorisini kabul etti

Papa evrim teorisini kabul etti

Katolik Kilisesi lideri Papa Françesko, Büyük Patlama ve evrim gibi bilimsel teorilerin gerçek olduğunu ancak bütün bunların tanrının iradesi sonucu gerçekleştiğini söyledi.


Hürriyet'in haberine göre; Vatikan’daki Papalık Bilim Akademisi’nde konuşan Arjantinli Katolik lider, “Bugün evrenin ortaya çıkışını açıkladığına inandığımız Büyük Patlama teorisi bir yaratıcının müdahalesini imkansız hale getirmiyor, aksine bunu gerekli kılıyor” dedi.

Hıristiyanların dünyanın “şans eseri” ortaya çıktığı fikrini reddetmeleri gerektiğini söyleyen Papa, evrimin de tanrının planının bir parçası olduğunu belirtti.

Canlıların özelliklerinin milyonlarca yıl içinde değiştiği ve geliştiği fikrinin yaratılış fikri ile çelişmediğini belirten Papa Francis “Çünkü evrim teorisi evrilen canlıların en başta yaratılmış olduğunu varsayıyor” dedi.

Papa “Genesis’i okuduğumuzda tanrıyı sihirli bir değneği olan bir büyücü gibi hayal ediyoruz. Ancak bu doğru değil. Tanrı tüm canlıları yarattı ve her canlının yine kendisinin koyduğu doğa kurallarına göre evrilmesine izin verdi” diyerek sözlerine devam etti.

Katolik Kilisesi artık tanrının dünyayı altı günde yarattığı teorisini desteklemiyor ve İncil’deki bu bölümün, dünyanın yaratılışını anlatan bir alegori olduğunu varsayıyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER