ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2016 Çarşamba 23:48

Pakistan'da yolcu uçağı düştü

Pakistanda yolcu uçağı düştü

Pakistan Uluslararası Havayollarına ait düşen uçaktan 46 ceset çıkarıldı Uçağın kuleyle bağlantısı kesilmeden önce "motor arızası" bildiriminde bulunduğu belirtildi Ölenler arasında üç yabancı uyruklu yolcu olduğu bildirildi


Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Çitral-İslamabad seferini yapan ve Havelian bölgesi yakınlarında düşen uçaktan 46 ceset çıkarıldı.

Abbotabad Bölge Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında şu ana kadar 46 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.

PIA Genel Müdürü Azam Sehgal'in yaptığı açıklamaya göre, pilot, uçak radardan çıkmadan önce kontrol kulesine motorlardan birinin durduğunu iletti. Sehgal, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Öte yandan, PIA'den yapılan açıklamada, uçakta ikisi Avusturyalı ve biri Çinli olmak üzere üç yabancı uyruklu bulunduğu kaydedildi.

Sivil Havacılık İdaresi yerel saatle 16.42'de düşen uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiğini duyurdu. Yolcular arasında Pakistanlı eski pop şarkıcısı Cüneyd Cemşid ve eşi de bulunuyordu.

Yetkililer, 47 kişi taşıyan uçağın yerel saatle 15.30'da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi.

PIA'ya ait PK-661 sefer sayılı yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düşmüş, çok sayıda ilk yardım ekibi ve askeri birlikler bölgeye sevk edilmişti. Medyaya yansıyan görüntülerde uçağın dağlık bir alana düştüğü ve alev aldığı görülüyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER