ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 11:05

Pakistan'da teröristler askeri öğrencileri rehin aldı

Pakistanda teröristler askeri öğrencileri rehin aldı

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula silahlı kişilerce düzenlenen baskında, 18 kişinin öldüğü, 40'tan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.


Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletinin başkenti Peşaver'de silahlı kişilerin askeri okula girdiği, güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu başlattığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey emniyet yetkilisi,  "5-6 teröristin askeri okula girdiğini ve çok sayıda öğrenciyi rehin aldığını" belirterek ordu ve polisin kurtarma operasyonu başlattığını belirtti.

Pakistanlı Taliban'ın sözcüsü Muhammed Khorasani, medya mensuplarını telefonla arayarak saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini bildirdi. 

Operasyonda çok fazla sayıda ölü ve yaralı var

Pakistan'ın kuzey batısındaki Hayber Paktunhva eyaletinin başkenti Peşaver'de bir okula silahı kişilerce düzenlenen baskında ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti, 40'tan fazla kişi yaralandı.

Peşaver'deki hastane kaynakları, silahlı kişilerin girdiği askeri okula, güvenlik güçlerinin operasyon başlatmasının ardından, 18 kişinin öldüğü, 40'tan fazla kişinin yaralandığı bilgisini verdi.

Silahlı saldırganların hala okul binasında olduğunu belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili, ölenler arasında öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğunu belirtti.

Okulda kayıtlı öğrenci sayısının 500 civarında olduğunu belirten yetkili, çok sayıda öğrencinin askeri personel tarafından kurtarıldığını ancak okulda halen rehine olayıyla karşı karşıya olduklarını ifada etti.

Rehineleri kurtarmak için başlatılan operasyon devam ederken, yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.
 

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER