ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 21:17

Pakistan’da İmran Khan rüzgarı

Pakistanda İmran Khan rüzgarı

Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ülke genelinde başlattığı hükümet karşıtı mitinglerine başkent İslamabad’da devam etti.


On binlerin buluştuğu miting alanında göstericiler alanı, Başbakan Navaz Şerif'e hitaben 'Go Navaz Go' (Git Navaz Git) naraları ile inletti.

Geçtiğimiz Ağustos ayında PTI partisinin başlattığı gösterilerde binlerce kişi parlamento binası önünde 2 aya yakın bir süre oturma eylemi başlatmış eylem geçtiğimiz ay son bulmuştu. Gösterilerde Başbakan Navaz Şerif için söylenen ‘Go Navaz Go’ sloganı ülke genelinde ünlendi.

Yaklaşık 50 bin insanın katıldığı gösteride şarkılar söylendi danslar edildi. Gösteriye katılan binlerce kadın ayrı bir alanda tutuldu.

PTI partisinin genel başkanı İmran Khan yaptığı konuşmada hükümete karşı tehditkar ifadelerde bulundu. Hükümeti 2013 seçimlerine hile karıştırmakla suçlayan Khan, "Onlara istifa etmeleri için son bir şans veriyorum aksi takdirde ülke genelinde yaşamı durduracağız." dedi.

C planının ülke genelinde hayatı durdurma olduğunu söyleyen Khan, "Ayın 6’sında Lahor’da, 8’inde Faysalabad’da 14’ünde Karaçi’de ve 16’sında ülke genelinde hayat duracak." ifadelerini kullandı.

"CESARETİNİZ VARSA TUTUKLAYIN"

‘Yeni bir Pakistan Kuruyoruz.’ sloganı ile halkı sokağa döken Khan’ı, hükümet vergi kaçakçılığı ile suçluyor.

Öte yandan mahkeme, Khan için başkentte başlattığı gösterilerde devlet televizyonu PTV’nin göstericilerce işgal edilmesi sebebi ile tutuklama kararı çıkarttı. Khan tutuklama kararına "Cesaretiniz varsa tutuklayın.’" diyerek cevap verirken, polis ülkede huzurun bozulmaması için Khan’ı tutuklayamadıkları yönünde mahkemeye rapor verdi.

İmran Khan, 15 Ağustos’ta Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ul Kadri ile birlikte gösteriler başlatmış ve başkentte önemli devlet kurumlarının bulunduğu Kırmızı Bölge'yi işgal etmişti.

























KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER