ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2013 Cuma 19:28

Pakistan Talibanı lideri öldü

Pakistan Talibanı lideri öldü

Pakistan Talibanı lideri, ABD İHA saldırısında öldü


ABD’nin Pakistan’da insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği füze saldırısında Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mehsud’un da aralarında bulunduğu en az 5 militanın öldüğü bildirildi.

ABD’nin Pakistan’da insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği füze saldırısında Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mehsud’un da aralarında bulunduğu en az 5 militanın öldüğü kaydedildi.

Pakistan istihbarat yetkililerinin yaptığı açıklamada, Hakimullah Mehsud’un Veziristan bölgesinde bir camide düzenlenen toplantıdan çıkarken aracını hedef alan İHA saldırısında hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonrası ölenler arasında örgütün önemli isimlerinden Tarık Mahsud’un da yer aldığı belirtildi.

Taliban ve Pakistan hükümeti tarafından olay ile ilgili henüz bilgi verilmedi. Pakistan hükümetiyle Taliban arasında müzakerelerin başladığı iddia edilen bu günlerde saldırının barış diyaloglarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Bu arada Taliban’ın sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, hükümet kanadında henüz kendilerine müzakere ile ilgili bir talebin gelmediğini söyledi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER