ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 16:12

Oscar Pistorius’a 10 yıl hapsi istemi

Oscar Pistoriusa 10 yıl hapsi istemi

Geçtiğimiz yıl kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı hırsız sanarak öldüren ampute atlet Oscar Pistorius için savcı en az 10 yıl hapis cezası istedi.


14 Şubat 2013’te kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı hırsız sanarak öldürmekten yargılanan ampute atlet Oscar Pistorius için 10 yıl hapis cezası istendi. Dava savcısı Pistorius’a en az 10 yıl ceza verilmesi gerektiğini belirtirken, hapis süresinin 15 yıla kadar çıkarılabileceğini ifade etti.

Karar öncesi her iki kesim de son savunmalarını verirken, Pistorius’un avukatı Barry Loux ise ampute atletin öldürme olayı öncesi kariyerinde yükselişte olduğunu, şimdi ise yeterli parasının dahi kalmadığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Pistorius, Reeva Steenkamp’ın ailesine 34 bin dolar kan parası önermiş, aile ise bu rakamı reddetmişti.

Ampute atlet Oscar Pistorius, geçtiğimiz yıl 14 Şubat’ta manken sevgilisi Reeva Steenkamp’ı evine giren hırsız zannederek 4 el ateş edip evinin banyosu önünde öldürmüştü. Olay sonrası gözaltına alınan Pistorius, kız arkadaşını kasıtlı vurmadığını ifade etmişti. Sevgilisini korumaya çalıştığını ve bu yüzden eve giren birisine ateş açtığını belirten Pistorius, Nisan ayında görülen davasında da manken sevgilisinin ailesinden özür dilemişti. Pistorius, son olarak Eylül ayındaki duruşmada kusurlu cinayetten suçlu bulunmuştu.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER