ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Eylül 2014 Cuma 08:33

Ortadoğu ve Afrika'ya Türk yapımı Sikorsky

Ortadoğu ve Afrikaya Türk yapımı Sikorsky

Şubat ayında genel maksat helikopteri projesi için Türkiye ile 3.5 milyar dolarlık sözleşme imzalayan ABD'li Sikorsky Aircraft, Türkiye'de üreteceği helikopterleri Ortadoğu ve Afrika'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.


ABD’li Sikorsky Aircraft, Türkiye’de üreteceği helikopterleri Ortadoğu ve Afrika’ya ihraç etmeye hazırlanıyor.

Sikorsky Aircraft'ın Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Başkan Yardımcısı Anand Stanley, Eylül ayı başında Türkiye ofislerini Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin merkez üssü haline getirdiklerini ve bu bölgeye ihracatı Türkiye üzerinden yapmaya başlayacaklarını söyledi.

İstanbul'daki Havacılık Fuarı Air Show'da Reuters'e konuşan Stanley, ''Pakistan'dan Afrika'ya kadar bölgedeki tüm ülkelerin merkezi Türkiye ofisi olacak'' dedi.

8 MİLYAR $'LIK KONTRATLI PROJE

Stanley'in verdiği bilgiye göre Türkiye'de üretim yapıp bu ülkelere ihracat yapmak, bu ülkelerdeki müşteri ilişkilerini yönetmek ve servislerini yapmak da Türkiye ofisinin görevleri arasında olacak. Türkiye'nin kullanımı için ve ihracat amaçlı üretilecek kontrata bağlanmış projelerin bedelinin 8 milyar dolar olduğunu belirten Stanley, Türkiye'de büyüme hikayesinin bir parçası olmak istediklerini vurguladı.

'YERLİ JET PROJESİNDE YER ALABİLİRİZ'

Sikorsky'nin Türkiye'ye 10 yılda 200 milyon dolar yatırım yaptığını ayrıca ana şirketleri United Technologies'in 1.500 kişiyi istihdam ettiğini belirten Stanley, United Technologies'in yerli jet projesinde de yer alabileceğini söyledi.

'UÇAK ÜRETİMİNDE SONA GELİNDİ'


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel uçak üretimi konusunda son aşamaya geldiklerini ve ABD'li Boeing'in de dahil olduğu uluslararası üreticilerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Air Show 2014'ün açılışında konuşan Elvan, bu üretimin montaj olmayacağını, özellikle önemli parçaların Türkiye'de üretilmesini, üretim hattının Türkiye'de olmasını, platformun Türkiye'de geliştirilmesini istediklerini kaydetti. Geçen yıl havayoluyla 150 milyon yolcu taşındığını belirten Elvan bu yıl rakamın 170 milyona çıkacağını öngördü.

Kaynak : HaberTürk 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER